Vinski Dvor Wine Cellar

A Borkastély borászat, pincészet, étterem és szálláslehetőséget kínáló, szőlőültetvénnyel körülvett létesítmény. Borturizmussal több mint 10 évvel ezelőtt kezdtek foglalkozni a tulajdonosok, s ezen a téren az elsők voltak Szerbiában, s ez egyedivé teszi őket.
A Borkastély szőlészete hosszú évek óta termel szőlőt, a bor készítése, pedig, hagyományos módon történik. A 21. század elején a borászat modern gépeket kapott, így a minőséges szőlőfajták mellett a borok kitűnő minősége is szavatolt. A borászat borai földrajzi eredetvédelem alatt állnak és több jelentős elismerést kaptak. A szőlészetben tíz fajta szőlőt termelnek s ezek közül négy őshonos fajta.
A borkóstolókat a gyertyafényes, rusztikus hangulatú, boltíves pincében rendezik. Sajtok, olajbogyó és friss alma mellett lehet a kilenc fajta bort kóstolgatni.
Az étterem gazdag kínálata a magyar konyha ételeiből kiegészíti a látogatók élményeit, akik sokáig emlékeznek majd a Borkastélyra.

Megközelítés
Ha Szabadka és Palics irányából érkezik a látogató, Hajdújárás bejáratánál, alig pár száz méterre az autópályától van a Borkastély bejárata.
Látogatás
Az étterem nyitvatartási ideje alatt. ajánlatos az előzetes időpont-egyeztetés!
Borok
Chardonnay, rizling, sauvignon, cserszegi fűszeres, Irsai Oliver, burgundi, merlot, kékoportó, kékfrankos stb.
Ajánlat:
A Don Oliver fehér asztali, apperitív-bor, a Don Oliver és cserszegi fűszeres szőlőfajták házasításából. A Borkastély tulajdonosának saját-fejlesztésű bora. A bort erőteljes gyümölcs aroma jellemzi, enyhén savas és legjobb fiatal borként inni.
Borkóstoló
Kilenc fajta bor
Látogatók legkevesebb és legnagyobb száma
legtöbb 50 körüli létszám.

Address: 
Horgoški put 221, Palić