Zvanična prezentacija Turističke organizacije grada Subotice

Vinarija Zvonko Bogdan

Kanjiški put 47, Palić

T +381 (0) 24 415 02 75

www.vinarijazvonkobogdan.com

Vinarija Zvonko Bogdan se nalazi u tradicionalnom vinskom kraju koji se prostire između jezera Palić i Ludaš. Priča o ovoj vinariji počinje od kvaliteta, pre svega od izbora najboljih lokacija za vinograde, najsavremenije vinarske opreme pa do impresivne zgrade vinarije izgrađene u tradicionalnom stilu karakterističnom za arhitekturu Palića.

U objektu vinarije, na prostoru od 5800 m2, pored proizvodnog dela nalaze se i klub sala namenjena turističkim obilascima i degustaciona sala sa pogledom na barik podrum.

Vinarija je opremljena modernom tehnologijom za proizvodnju visokokvalitetnih vina isključivo od grožđa iz ovih vinograda. Vina ove vinarije, su u kratkom vremenu osvojila brojne nagrade od Beča, preko Londona, San Franciska do Tokija.

Vinarija nosi ime poznatog subotičkog pevača starogradskih pesama, gospodina Zvonka Bogdana. Njegova umetnost i ime su sinonimi za vrhunski doživljaj kao što su i vina Vinarije Zvonko Bogdan.

Kako stići

Do vinarije se najjednostavnije stiže kada se iz centra Palića krene u pravcu graničnog prelaza Horgoš. Na semaforu posle centra skrenuti desno u ulicu Kanjiški put a zatim pratiti putokaz. Vinarija se nalazi sa leve strane puta na udaljenosti od 1,8 km.

Posete

Ponedeljak – petak od 08:00-16:00; subota: 10:00-18:00; nedelja: 14:00-18:00; Najava se preporučuje!

Vina

Sauvignon blanc, Pinot blanc, Sauvignon blanc barrique, Rosé, Cuvée No1, Cuvée „Život teče”, Merlot

Preporuka

Pinot Blanc Vinarije Zvonko Bogdan je kristalno čiste zlatnožute boje. Diskretni buke ovog vina obogaćen je aromama jabuke i kruške i blagim nijansama livadskog cveća. To je idealno vino za sve prilike.

Turistička poseta Vinariji

Pored proizvodnje, Vinarija Zvonko Bogdan omogućila je i turističke posete za sve ljubitelje vina. Nude de obilasci vinograda, vinarije i barrique podruma uz degustaciju vina.

Vinarija Zvonko Bogdan nudi sledeće oblike turističkih poseta:

1. OBILAZAK ................................................................................................................ ..... 200 RSD

Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma bez degustacije u grupi do četrdeset osoba (na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku),

2. OBILAZAK STANDARD .................................................................................................. 600 RSD

Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom tri vrste vina: Sauvignon blanc, Pinot blanc i Cuvée u grupi od pet do dvadeset pet ljudi(na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku).

3. OBILAZAK LUX ............................................................................................................... 1.300 RSD

Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom pet vrsta vina: Sauvignon blanc, Sauvignon blanc barrique, Cuvée Život teče, Merlot i Cuvée No.1. u grupi od pet do dvadeset i pet osoba.

Fiksni termini obilaska vinarije su petkom, subotom i nedeljom u 10, 15 i 17 časova (najava je preporučljiva).

Za ostale termine, pojedince ili grupe obavezna je prethodna najava.

Kontakt osoba:

Tatjana Altuhov

Mob.: +381 62 789 968

Tel.: +381 24 4150 275

e-mail: tatjana@vinarijazvonkobogdan.com

Geografske koordinate

46.0913401, 19.7779684

Design & development: XL Solutions