Укуси Палића

Суботица, град на самом северу Србије, позната је по својој јединственој архитектури, историји и култури а највише по богатој гастрономској понуди. Изузетна дестинација за све који цене традиционалне, али и модерне вредности, град у коме су шарм и хедонизам начин живота а опуштеност и толеранција најважније особине становника.

Гастрономија Суботице и њене околине је веома позната по својој шароликости укуса, који су настали као мешавина различитих култура и обичаја на овим просторима. Тако се код нас служе јела немачке, турске, мађарске, црногорске, босанске и других кухиња, које чине основу за припремање укусних специјалитета нашег поднебља.

Рецепти по којима се припрема најукуснија храна мешају слане и слатке укусе, народе овог подручја али и традицију и модерну кухињу. Сигурно ћете уживати у разноврсности гастрономске понуде, врхунској храни, врхунском вину али и у тамбурашима који ће са задовољством погодити баш Вашу ноту.

На прилазима граду, видећете простране воћњаке и винограде који дају укусне, јабуке, крушке, дуње, кајсије и наравно, грожђе. Када имате ово на уму, не треба посебно представљати фантастичне ракије и вина овог подручја – можемо само да Вас позовемо да их са уживањем пробате!    

Location